torsdag den 6. november 2014

Det er vildt meget gråvejr i dag - vær tilfreds med det!

En grå kold våd novemberdag....
Sådan en dag, hvor jeg nærmest bliver provokeret af vejret til at være glad - for at skabe balance inde i mig selv.
Hvor jeg tænder stearinlys, og går igang med hvad jeg ved glæder mig.
Lige nu er det, at få diverse internet medier op at køre med hjemmeside, opdaterede blogs, god te i koppen, planlægning af 2015 og andre for mig dejlige vigtige ting. 
Jeg bliver ikke fristet af at ville lukke og slukke ned i energi og humør mere, selvom jeg også er blevet såret mange gange. Det har jeg det for godt til indeni, så den ”nedtrygtheds frakke” jeg har kunne passe tidligere, kan jeg slet ikke få mig selv til ”at tage på” mere. For det føles ikke godt for mig.....men jeg har været der rigtig meget tidligere.

Der hvor sådan en novemberdag kunne få mig endnu længere ned i humør, og de gamle tanker kom, om at jeg helt sikkert ikke var god nok, eller var blevet behandlet uretfærdigt, eller at ALT bare var så svært... så jeg ikke kunne se mig ud af det.
Der var det fristende at give efter og give op overfor bitterhed, uretfærdigheder, sørgmodige tanker, og over at være blevet såret dybt ... Når jeg kom dertil, at jeg ubevidst lukkede min glæde ned, og var i grå eller mørke tanker, mødte jeg andre der også var der. Jeg tiltrak dem, for lige tiltrækker jo lige energimæssigt. 

Vi tiltrækker altid andre der tænker det samme, er i samme energi, og vi får ubevidst lyst til, at andre også skal være der.  Når vi er der, er det nemt at slutte sig til andre, der har det sådan, og tilfredsstille sig selv, ved at være i den energi og hjælpe hinanden, og på den måde fastholde hinanden i den energi. Når vi er der, har vi trang til at blive der - det er selvopfyldende det der sker.... ... lige meget hvilken energi vi er i!
Vi skal modstå at gå nedad i energi, vi skal minimum blive i det grå dagslys, og holde vores energi der.
Jeg siger IKKE, at vi SKAL være glade, men finde noget vi kan være tilfreds med, og så blive der med vores tanker og energi. Lave noget der gør os tilfreds, om det så er nok så lille en ting...få fred med det hvad end det er, når vi er på vores arbejde eller derhjemme... ligefra en yndlingsbeskæftigelse som f.eks. at tage den arbejdsopgave der giver os positiv energi, eller klippe i papir, strikke, reparere noget, læse i en god bog, bage en kage, drikke din yndlings varme drik, tage hyggetøj på, se en god film, være god ved dig selv... Det holder din energi på tilfredshed, der hvor du helst skal være energimæssigt. 

Ikke at du på nogen måde behøver at være tilfreds, med alt hvad der sker i dit liv og i hele verden - men bare her og nu tilfredshed lige nu, lige her. Det holder dig fra at ryge længere ned i humør og energi. Så din indre nedtrykthed ikke får energi, og kommer frem og kræver retten til at være bitter, vred, deprimeret... allerede tidligt på en grå november dag.

Begynd med dig selv og lav noget du kan lide at lave.... Så kan du derefter tilgive - tilgive dig selv at du igen fik nedtryktheden til at få overtaget. Tilgiver du dig selv lidt, er du allerede meget mere fri af nedtryktheden, og får ikke der energi og lyst til at ryge ned i nye grå tanker.
Din nedtrykthed kommer af, at du har oplevet hændelser, hvor andre har "smittet med" deres nedtrykthed, smerte, sorgfyldthed, vrede. Hvor de igen har oplevet at være ”blevet smittet af” andres igen sorgfuldhed, vrede, nedtrykthed, bitterhed.... der igen har oplevet andres bitterhed, sorgfuldhed, vrede, mindreværd....

Hav medfølelse med alle dem, at de går rundt og lever deres liv på halv kraft og i nedtryktheds energi uden at opleve lys, tilgivelse, fred, ro, glæde, vækst og kærlighed. Og at de ikke ser det, måske selvom de er lige midt i de lyse følelser... for de ser dem ikke, når de er i deres nedtrykthed... heller ikke den lille dagligdags grå glæde.

Når vi kommer der til, at vi vil løse noget og ændre noget - og der er jo masser af ting, der trænger til en kærlig hånd og en ændring også i vores samfund - eller noget som vi personligt er blevet såret over, vrede på, bitre af.... så skal det ske i en anden energi, end den energi det blev skabt i... og det kan vi ... når vi når op på den lille daglige grå tilfredsheds energi... og derefter kan bevæge os videre til glæde, da vi laver noget, der giver os glæde... og igen kan vi ændre det, vi er nedtrykt over endnu mere, når vi når lidt længere op af energi og humør skalaen... et skridt af gangen.

Med ønsket om en dejlig, glædes grå novemberdag til dig.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar