søndag den 28. maj 2017

Forventningen om gule biler!

Kender du den leg med at se efter gule biler?
Den leg havde jeg tit med mine børn, da de var mindre, når vi kørte i bil, og turen var lidt lang.
Det er ikke sådan, at der er vildt mange gule biler, i forhold til
hvor mange sorte, grå og hvide biler der er. Der er flest af de sidste, og en gul bil er faktisk meget
mere sjælden, men på forunderligvis, så det ud som om, der lige pludselig var flere gule biler på vejene, når vi legede den leg.

Sådan er det også, hvis der er noget, du bekymrer dig meget om, eller frygter.
Ikke at du i bogstavelig forstand oplever et trafikuheld, hvis du går og frygter det – men du tiltrækker ved at have dit negative fokus mere negativitet.
Det er ligesom når du forventer gule biler. Du er i alt andet end godt humør og glade tanker, når du har det sådan, og derfor er du mindre bevidst om, at være i nuet. Det er en tanke og hændelse spiral, du ryger ind i. Hvor det ene tager det andet med sig, lige fra det at have negative tanker, som gør dig mindre opmærksom på dig selv og andre. Så du heller ikke er så venlig og glad, dvs. du smitter med dit dårlige humør, så dem omkring dig heller ikke er så venlige og glade, og du vrisser måske mere, eller er mere til lukket og tavs. Du lægger også ekstra mærke til dårlige hændelser i nyhederne eller på nettet.
Det er sværere med de tanker, at gøre et rigtig godt stykke arbejde, og du møder derfor flere problemer. Du taber koppen, der går i stykker, og du er ikke opmærksom på, at din søn er ked af det, så han bliver mere indesluttet, for han blev ikke hørt. Du ser en tigger der sidder i nærheden af dit arbejde, og bliver endnu mere irriteret, da du ikke kan rumme ham, for du har nok af problemer.
Du ser smerten i dig selv og mest den, og bliver derfor mindre opmærksom på dem omkring dig og dig selv.
Du er derfor mindre opmærksom i trafikken, og der vil nemmere ske ulykker også der, da du er i dine negative tanker, og reagere langsommere på, at den forankørende bil bremser pludseligt hårdt op.

Du får noget, der ligner, det du forventer, også når du er i positive tanker, når du fra morgenen af forventer, at dette er en god dag. Du sætter dig på den måde en intention overfor dig selv, at det er en god dag. Så ser du solen skinne på hus tagene, og du hører fuglene synge. Du smiler meget mere, og det giver bedre helbred at smile – for hele din krop kan mærke, at du smiler, og det sender positive signaler rundt i hele kroppen, og du får på længere sigt, hvis du fortsætter med som udgangspunkt at være positiv, et bedre helbred eller bevarer det gode helbred du har, og du får samtidig mere energi.
Du klarer det, der kan syntes trivielt eller lidt svært meget nemmere.
Du får overskud, af de tanker du har, om at det er en god dag, så du er opmærksom på din søn og tager en lille samtale med ham, så han bliver glad. Du ser en tigger i nærheden af arbejdet, og giver ham et smil og måske et par mønter. Du møder andre glade og hjælpsomme mennesker (gule biler), og de er med til, at du oplever, at det er en god dag.
Du er mere opmærksom i trafikken pga. den energi du er i, og undviger en bil, der kører foran dig, som pludseligt bremser hårdt op, og du husker ikke engang hændelsen i trafikken om aftenen.

Det er en god leg, den med ”de gule biler”.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar