søndag den 7. maj 2017

Et kærligt måltid

De fleste af os tænker over hvad vi spiser, og går op i at få et sundt og nærende fælles måltid i familien hver dag, der er lækkert at spise, og som ser godt ud…
men tænker du også over, hvad du snakker om, imens I spiser?


Det påvirker vores krop hvad vi spiser, men det påvirker også vores krop, hvad vi siger.

Det er vigtigt hvad vi snakker om, når familien er samlet.
Om vi skændes, eller tager emner op om giftgasangreb, eller politikere vi er uenige med. Ikke at det er emner, vi absolut skal undgå at snakke om, men vi skal bevidst vælge, hvis vi overhovedet kan, hvornår vi snakker om de emner, eller hvornår vi skændes.
Har du børn der lytter med?

Det er ikke nok at spise sundt, hvis stemningen ved spisebordet, sammen med vores børn, er fyldt med negativ ord om politikere, døde barn i andre dele af verden eller krig. Her sætter jeg tingene på spidsen - men det kunne også være samtaler om negative oplevelser og problemer på arbejdspladsen.  

Spiser du samtidig, så tager du stemningen og ordenen ind både gennem ørerne, følelserne og igennem munden, og er der børn der lytter, har de det på samme måde.
Det vi snakker om nærer os ligesom maden, når det handler om noget, vi alle sammen holder af. Når vi fortælle hinanden om, hvor meget vi f.eks. holder af at rejse, gå på indkøb, se en god film, være i naturen, gode vittigheder, andre mennesker vi har oplevet der har været skønne og sjove, eller snakker om den gode mad, eller særlige glædes fyldte eller pudsige oplevelser vi har haft den dag, eller noget vi skal sammen, og alt muligt andet dejligt. 
Så løftes vi i energi af samtalen og af måltidet, 
Vi anerkender, hvad vi elsker og det er kærlighed til os selv, samtidig med at vi deler det med andre, og det er en kærligheds erklæring til dem. <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar