søndag den 14. maj 2017

I anledning af "mors dag"!

Så slip den skyld du eventuelt har overfor dine forældre eller voksne børn.
Det er vigtigt, at være bevidst om at slippe skyld, over noget vi ikke har fået gjort, eller noget vi har sagt.

Jeg kender voksne der føler skyld overfor deres forældre. De tager dyb afstand fra deres forældres liv, at det ikke er der, hvor de mener, det skal være, eller kunne være. At de ikke kan være sammen med forældrene uden at blive vrede, bitre, bange, eller drøne lige tilbage til at være der ”som de følte som børn”.
 
Jeg har venner, der føler den samme skyld overfor deres børn, at børnene gør noget andet, end de har forventet, og at de ikke har den kontakt, som de havde håbet på.
De føler alle skyld over, ikke at kunne overskue at løse situationerne, så de kan være sammen uden indeklemte følelser.

Hvad hvis;
-vi ikke skal ordne vores forældre, eller voksne børn?
-vi bare skal elske dem, og så hjælpe, når det føles godt?
-vi kun skal elske hinanden, og give hinanden accept?

Som at lytte og være sammen uden at dømme. Samt arbejde på at blive fuldt bevidste om vores egne handlinger og følelser, det gør det meget nemmere at være kærlige overfor andre, der hvor de er.

Jeg sluttede for år tilbage fred med min mor, og valgte at gøre det, så vi fik et meget tættere samvær de sidste år af hendes liv, og det gjorde at jeg kunne holde en oprigtig kærlig tale ved hendes kiste. Jeg havde helet min såret-hed over hendes manglende evne til at give mig, hvad jeg følte, jeg havde brug for, da jeg var barn. Jeg fornemmer også, at min mor samtidigt fik helet hendes skyldfølelse overfor mig.
Forældre eller børn er tit ikke der, hvor de kan elske den anden, som han/hun har brug for at blive elsket.  
Det er vigtigt at se, at vi alle gør det bedste vi kan, ud for de forudsætninger vi hver især er i, både os selv, vores forældre og vores voksne børn.... 
Ved at tilgive og give slip, og det er ikke det samme som accept, af det der er sket.   
            
Så fortæl et tæt familiemedlem, du holder af, at du elsker ham eller hende. Når du stadig har en chance, så tag den og skab fred med din fortid.
Lige det her nu er alt, hvad vi ved, at vi har lige her, og det er her vi kan handle. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar